Semerline Kennel

Poodle Irkının Renkleri

Poodle'lar, tıpkı kişilikleri gibi, geniş bir renk yelpazesine de sahiptir. Bu yelpazede siyah, beyaz, çikolata , gri ve kızıl gibi temel renkler yer alır. 

Kızıl rengi yani Fawn rengi  kendi içinde de 2 ye ayrılır. Kızıl ve kızıl tonlarına red deriz. Sarı ve sarıya yakın olanlara ise Apricot deriz. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise kızıl tonu ne kadar koyu olursa olsun bir Poodle'ın (redbrown) olamayacağıdır. Bu renk zaten , kelime anlamı olarak da çok mantıksızdır. ( kırmızı - kahverengi ) ????çok saçma ! 

Uzun yıllar boyunca Poodle ırkında FCI standartlarına göre sadece tek renk kabul görmüştür. Ancak son güncellemeyle birlikte black tan ve harlequin renkleri de standartlara dahil edilmiştir. Yine de düz renklerde leke kabul edilmez ve bu durum bir kusur olarak değerlendirilir. Yavru sahiplenirken bunu göz önünde bulunduralım ve dikkat edelim ! 

Yeni renklerden bahsetmek istiyorum. Black tan ve Harlequin renklerinden. 

Black Tan: Bu renkte Poodle'larda siyah zemin üzerine, göğüste, ayaklarda ve yüzde simetrik kahverengi lekeler bulunur.

Harlequin: Bu renkte ise siyah -beyaz veya kahverengi- beyaz lekeler belli bir orantı şekilde dağılır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1 -Merle renkleri Poodle ırkı için asla kabul görmez.

2 - Silver Poodle'larda tüy rengi siyahtan griye döner. Yani doğduklarında siyah olan silver poodle ‘ lar , büyüdükçe gri tonlarına dönmektedir. Fakat her siyah poodle silver değildir.

3- Renk yapısı bir Poodle'ın karakterini veya mizacını yansıtmaz 

4 - Bu en önemlisi arkadaşlar poodle ırkında redbrown diye bir renk yoktur! 

Yavru sahipleneceğiniz kişi eğer redbrown diye bir kelime telafuz ediyorsa bu kişinin ırk hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadığı anlamına geliyor. Buna da dikkat edelim ! 

Poodle ırkı köpeğinizin tüy bakımı , rengini korumak ve canlı tutmak için oldukça önemlidir. Düzenli tarama ve yıkama, tüylerin sağlıklı ve parlak kalmasına yardımcı olur.

Umarım bu bilgiler Poodle ırkının renkleri hakkında kafanızdaki soru işaretlerini gidermiştir. 

Unutmayın her renk , Poodle kadar güzel ve özeldir!