Semerline Kennel

Dünya ve Avrupa şampiyonu Poodle Vita’nın Hikayesi

Semerline Kennel'ın gurur kaynağı olan Dolce Vita, sadece bir köpek değil, bir şampiyon. Ailemizin büyük bir sevgiyle sahiplendiği Vita, kısa sürede FCİ ( köpek ırkları ve kinoloji federasyonunun düzenlediği sayısız yarışmada zirveye yerleşti.


Kariyerine Türkiye'deki CAC ve CACIB yarışmalarında başlayan Vita, Puppy kategorisinde hiç yenilgi almadan büyük bir başarı elde etti. Junior kategoriye geçişle birlikte de bu başarısını sürdüren Vita, daha sonra uluslararası arenada şansını denemeye başladı. İlk durağı Fransa olan Vita, burada rakiplerini geride bırakarak Fransa şampiyonu oldu.Ardından katıldığı 2022 Avrupa Şampiyonası'nda ise dünyanın dört bir yanından gelen güçlü rakiplerine karşı zafer kazanarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.


Başarıları bununla sınırlı kalmayan Vita, 2022 yılında İspanya'da düzenlenen yarışmada hem kendisi hem de ablası Gold Fish (Lucy) şampiyonluk elde etti. Aynı yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ise Vita, ülkemizi temsil ederek dünya şampiyonu unvanını kazandı.


2023 yılında da hedefini Avrupa şampiyonluğu olarak belirleyen Vita, Danimarka'da düzenlenen yarışmalarda büyük bir başarı gösterdi. Danimarka şampiyonu olan Vita 20.000'in üzerinde köpeğin katıldığı bu büyük organizasyonda Avrupa ikincisi olarak ülkemizi gururlandırdı. İsviçre'de düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası'nda ise tekrar zirveye çıkarak dünya şampiyonu oldu. Böylelikle Vita 2 kere üst üste Dünya şampiyonu olmuş oldu. 


Vita sadece Avrupa ve Dünya şampiyonlukları değil, Yunanistan, Arnavutluk, Karadağ , Danimarka , İsviçre , Fransa ve Türkiye şampiyonlukları da elde etti. Birçok ülkede "Best in Show" ödülünü kazanarak kendi ırkı dışındaki tüm yarışmanın şampiyonu oldu.


Şu anda annelik görevini yerine getiren Vita, bir CACIB daha alması durumunda "Inter Şampiyon" unvanına sahip olacak. Bu başarılı köpek, gelecekte de yarışmalarda ülkemizi temsil etmeye devam edebilir.


Dolce Vita'nın hikayesi, sadece bir köpeğin başarı öyküsü değil, aynı zamanda azim, kararlılık ve sevginin gücünü gösteren bir örnek. Semerline Kennel ailemiz , Vita ile yaşadıkları bu büyük başarılardan dolayı son derece mutlu.